Maymun Çiçeği Salgını: 16 Bin 700 Vaka, 570'ten Fazla Ölüm Maymun Çiçeği Salgını: 16 Bin 700 Vaka, 570'ten Fazla Ölüm

Haber Merkezi-Almanya'da yayımlanan Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yer alan bir vakaya göre, 29 aylık bir süreçte özel kliniklerden satın alınarak toplamda 217 kez aşı yapıldığı bildirildi.

Erlangen-Nuremberg Üniversitesi araştırmacıları, vakada herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını tespit etti. Üniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü'nde görevli Dr. Kilian Schober, vakayı gazete haberlerinden öğrendiklerini ve daha sonra ilgili kişiyle iletişime geçtiklerini belirtti. Schober, kişinin Erlangen'de testlerden geçirilmesi tekliflerine büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Vakadan önce kan ve tükürük örnekleri alınırken, uzmanlar son yıllarda kişiye ait depolanmış, dondurulmuş kan örneklerini de inceledi. Dr. Schober, çalışma sırasında kişinin isteği üzerine tekrar Covid aşılarının yapıldığını ve sonrasında numunelerin, aşıya verilen bağışıklık tepkisinin tam olarak belirlenmesi için kullanıldığını belirtti.

Magdeburg kentinde görevli bir savcı, kişinin satın alarak yaptığı 130 aşının kanıtlarını topladı ve sahtecilikle ilgili bir soruşturma başlattı. Ancak herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Uzmanlar, aşırı aşılanmayı teşvik etmediklerini ve yaptıkları testlerin genel sonuçlar çıkarmak için yeterli olmadığını vurguladılar.

Editör: Ömer Faruk