Bismil ilçesinde Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından düzenlenen basın açıklaması, Cuma namazının ardından Kurtuluş Camii meydanında gerçekleştirildi. HÜDA PAR Bismil İlçe Başkanı Mehmet Emin Bal, Bismil İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Bilmez ve birçok kişinin katılım gösterdiği etkinlikte, HÜDA PAR Bismil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Türk, grup adına açıklama yaptı.

Türk, yapılan basın açıklamasında artık kınama mesajlarının etkisiz olduğunu belirterek, siyonist soykırımın durdurulması için daha etkili adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Siyonistlerle olan askeri, diplomatik ve ticari ilişkilerin sonlandırılması çağrısında bulunan Türk, Müslüman liderlere de seslenerek Gazze'deki zulme son verilmesi için somut adımlar atmalarını istedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkelerinden beklentilerini sıralayan Türk, salı günkü toplantıda alınan kararların fiili adımlara dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, uluslararası arenada siyonist suçluların cezalandırılması için çaba sarf eden ülkeler ve liderlere teşekkürlerini iletti.

Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı Şırnak'ta Sığındıkları Ağaca Yıldırım Düştü: 2 Ölü, 6 Yaralı

Program, Nimet Boğa'nın okuduğu dua ile sona erdi.

Editör: Ömer Faruk