Görsel Haber-ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Orta Doğu gezisinden istediği sonuçları alamadı. İşgalci rejim lideri Netanyahu'nun, Gazze'ye yönelik önerilen ateşkes planını reddetmesi, bölgede devam eden savaşın sona ermesine yönelik çabaları olumsuz etkiledi. Blinken, İşgalci rejim ile Hamas arasında olası ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için yaptığı mekik diplomasisinde sonuç elde edemedi.

Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı

Netanyahu'nun, Hamas'ın sunduğu 135 gün sürecek üç aşamalı ateşkes planını reddetmesi, Washington ile Tel Aviv arasındaki görüş ayrılıklarını daha da derinleştirdi. ABD'nin en büyük destekçisi olan İşgalci rejim ile aylardır gergin olan ilişkiler, Blinken'ın bu gezisiyle daha da gerildi. Netanyahu'nun planı reddetmesi, uluslararası kamuoyunda endişe yaratırken, Gazze'nin güneyindeki askeri operasyonları genişletme kararı ise bölgedeki gerilimi tırmandırdı.

Blinken, savaşın devam edeceği açıklamasının ardından Orta Doğu gezisinden eli boş dönerken, bölgedeki çatışmanın çözümüne yönelik çabalar daha da karmaşık bir hale geldi.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk