Haber Merkezi- "İsrail ya da Filistin'de işlenen herhangi bir cinsiyete dayalı şiddet suçu, dünyanın geri kalanı gibi bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmalıdır," diyen Alsalem, "Bu suçlar kesinlikle cezasız kalmamalıdır," şeklinde konuştu.

BM Raportörü Alsalem, "İsrail'in doğumları önlemeye çalıştığını, çok sayıda annenin, bebeğin öldürüldüğünü veya açlıktan öldüklerini veya bombardımanlar veya keskin nişancılar tarafından topluca öldürülmelerine göz yumulduğunu" belirtti.

Metin Suiçer, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığına Atandı Metin Suiçer, HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığına Atandı

Siyonist rejimin Filistinli kadınlara, özellikle annelere yönelik şiddet uyguladığını iddia eden Alsalem, ayrıca, Gazze'de her saatte 2 annenin şehit olduğunu belirtti.

Alsalem, Siyonist sözde askerlerin Gazze'de ele geçirdikleri evlerde kadınların iç çamaşırlarıyla poz verip bunları sosyal medyada paylaşmalarını, "Filistinli kadınların kişisel ve özel eşyalarına yönelik bu yaklaşımın, onlara karşı şiddetin birçok katmanından biri olduğunu düşünüyorum," şeklinde yorumladı ve bu eylemlerin işgal rejimi sözde askerlerinin nefretini ortaya koyduğunu belirtti.

Alsalem, işgalci sözde askerlerin kadınların özel eşyalarını savaş ganimeti gibi ele geçirdiklerini vurgulayarak, "Bu eylemler, belki de hala enkaz altında olan evlerin kalıntılarının üzerinde gerçekleşmektedir," şeklinde konuştu.

"Sorumluların hesap vermesi gerekmektedir," diyen Alsalem, Siyonist rejim sözde askerlerinin bu tür eylemlerine yönelik soruşturma açılmasını ve sonlandırılmasını talep etti.

BM Raportörü, bu eylemin Siyonist rejim sözde Savunma Kuvvetleri'nin birçok ihlalinden sadece biri olduğunu ve en ciddisinin bile olmadığını, "Gazze'de açlık, soykırım, etnik temizlik, insani yardımın reddi gibi en temel yaşam hakkı, güvenlik ve onur hakkı gibi konuları konuşuyoruz," şeklinde belirtti.

Editör: Ömer Faruk