Güncel

Boykotlar sonuç veriyor: Starbucks Türkiye'den yeni açıklama

Boykotların etkisiyle müşteri kaybına uğrayan Starbucks Türkiye, soykırım saldırılarına destek veren İsrail'e karşı "barış" ve "insanlık" çağrısı yaparak açıklama yaptı.

Abone Ol

İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına destek veren bazı Batılı şirketler arasında yer alan Starbucks, boykotlar nedeniyle maddi zarar gördü. Türkiye pazarındaki bu olumsuz etkiyi azaltmak adına şirket, "insanlık" değerlerini savunduğunu belirterek, şiddeti, masum can kayıplarını ve nefret dilini kınadıklarını ifade etti.

Starbucks Türkiye'nin yaptığı açıklamada, "Starbucks olarak 'insanlığı' ve insanlık değerlerini savunuyoruz. Şiddeti, masumların hayatlarını kaybetmelerini ve bir silah haline gelen nefret dilini kınıyoruz. Bu pozisyonumuzu değiştirmeden korumaya devam edeceğiz." denildi.

İşgal saldırılarını destekleyen Starbucks'ın Türkiye pazarından yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yayılan yalan haberlere ve asılsız beyanların aksine Starbucks markasının herhangi bir siyasi oluşumla ilgilisi ve bağlantısı bulunmamaktadır. Şirket gelirleri ve kârı, herhangi bir hükümeti veya askeri operasyonu finanse etmek için asla kullanılmamıştır ve kullanılmayacaktır." ifadeleriyle, şirketin siyasi bağlantıları olmadığı ve finansal kaynaklarının hiçbir zaman askeri operasyonları desteklemediği vurgulanarak boykotların etkisinin gözlendiği ve şirketin maddi zararın ardından geri adım attığı belirtildi.