İngiliz Applied Market Information (AMI) tarafından düzenlenen Plastics World Expos, 11-12 Eylül 2024 tarihlerinde Brüksel'de gerçekleştirilecek. Bu geniş kapsamlı etkinlik, plastik sektöründeki çeşitli alanları hedefleyerek, Compounding World Expo ve Plastics Recycling World Expo gibi alt etkinliklere ev sahipliği yapacak.

AMI Etkinlik Direktörü Andy Beevers, yeni lokasyonun Brüksel'in mükemmel ulaşım bağlantıları ve ana müşterilere yakınlığı nedeniyle katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtti. Plastics World Expos, 2023'te Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen fuarla elde ettiği başarıyı Brüksel'de artırmayı hedefliyor.

TUSAŞ Genel Müdürü: Genç Mühendisler Olmasaydı KAAN Uçmazdı TUSAŞ Genel Müdürü: Genç Mühendisler Olmasaydı KAAN Uçmazdı

Etkinlik, Compounding World Expo ve Plastics Recycling World Expo'nun yanı sıra film, levha, boru ve profil ekstrüzyonunu hedefleyen Plastics Extrusion World Expo'yu da kapsayacak. Her bir fuar, kendi özel konferans bölümleriyle katılımcılara sektöre dair en güncel bilgileri sunacak.

Plastics World Expos, 2023'te Messe Essen'de düzenlenen etkinlikte 71 ülkeden 3 bin 385 ziyaretçi ve 230 katılımcı çekerek, Avrupa'daki AMI etkinlikleri içindeki en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyor. Türkiye'den katılımcılar arasında ise Altek Makine, Eukim Kimya, IMS Polymers ve poex Polimer Teknik gibi sektörün öncü firmaları yer alacak.