Mobil Oyun Kullanıcılarını Dolandırıcılık Tuzağından Koruma Çağrısı

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, mobil oyun oynayanların dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. Sabırlı, dolandırıcıların, mobil oyun uygulamaları üzerinden vatandaşları dolandırmak amacıyla para kazanma vaatlerinde bulunduğunu belirtti.

Şırnak'ta İlk Defa DENEYAP Atölyesi Yaz Okulu Açıldı Şırnak'ta İlk Defa DENEYAP Atölyesi Yaz Okulu Açıldı

Her geçen gün dolandırıcıların yeni taktikler geliştirdiğini ifade eden Sabırlı, son olarak sosyal medya platformlarında paylaştıkları videolarda, mobil oyunlar aracılığıyla yüksek gelir elde edilebileceği yönünde yanıltıcı bilgiler sunduklarını söyledi. Sabırlı, bu videolarda bazı ulusal televizyon kanallarının logolarını kullanarak inandırıcılığını artırdıklarını da ekledi. Sanki ulusal televizyonlarda haber olarak sunulmuş gibi, cep telefonlarından bu mobil oyunları oynayarak büyük miktarda para kazandıkları izlenimi yaratılarak vatandaşların tuzağa düşürüldüğüne dikkat çekti.

Sabırlı açıklamasında, "Dolandırıcılar, sosyal medya üzerinde vatandaşları kısa sürede yüklü miktarlarda para kazandıracak şeklinde reklamlar sunuyorlar. Hatta bu reklamlarda ulusal televizyon kanallarının logolarını kullanarak daha inandırıcı bir hava yaratmaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımızı, cep telefonlarına indirmeleri için yönlendirdikleri bu tür dolandırıcı mobil oyun uygulamalarına karşı uyarıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ömer Faruk