Bursaspor Kulübü, Merinos Kültür Merkezi'nde düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul'da yeni başkanını belirledi. Toplam 3 bin 86 üyenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongrede, 507 oy alan Sinan Bür, yeşil-beyazlıların lideri oldu. Rakibi Raşit Barışıcı ise 240 oy alabildi, kullanılan 750 oyun 3'ü geçersiz sayıldı.

Mauro Icardi'den Galatasaray'a Vefa Sözü: Gelecek Sezon da Buradayım Mauro Icardi'den Galatasaray'a Vefa Sözü: Gelecek Sezon da Buradayım

Kulübün güncel mali durumu hakkında bilgi veren İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkan Ali Ekber Kartum, Bursaspor'un borcunun 1 milyar 298 milyon TL olduğunu açıkladı. Kongrede eski başkan Recep Günay'ın kulübün puan silme cezası aldığından habersiz olduğunu belirtmesi üzerine gergin anlar yaşandı. Bu sırada TFF'nin resmi sitesinden alınan kararı gösteren bir üye, Günay'ın bilgisizliğini ortaya koydu, bu durumda Recep Günay üyelikten istifa etti ve toplantıyı terk etti. Oylama sonucunda Günay ve yönetimi ibra edilmezken, Sinan Bür'ün yönetim kadrosu da belli oldu. Yeni başkanın listesinde; Ünal Yanar, Sinan Oral, Erkan Öncel, Ercan Bayraktar, Adem Bostan, Erdinç Doğan, İsmail Ertekin ve Alper Özyüksel yer alıyor.

Editör: Ömer Faruk