Dünya

Büyükşehir'den Üreticilere 151 Bin 780 Fidan Desteği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek ve üreticilere yardımcı olmak amacıyla il genelinde bugüne kadar 151,780 meyve fidanı dağıttı.

Abone Ol

Tarımın önemli olduğu Muğla'da üreticilere destek olmak için bir dizi proje hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılından bu yana 151,780 adet badem, ceviz, zeytin, incir, kestane fidanı dağıttı. Bu fidanlar, yaklaşık 6 bin dekar araziye dikildi.

Muğla'nın verimli toprakları ve çeşitli ürünleriyle Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğu göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen projeler arasında Toprak Analiz Laboratuvarı, Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı, Yerel Tohum Merkezi, Meyve Sebze Kurutma Tesisi, Sakız Ağacı Deneme Bahçesi, Koku Vadisi, kaba yem desteği, kooperatiflere destek gibi birçok farklı alanda üreticilere destek sağlandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, verimli Muğla topraklarında ürün çeşitliliği için dağıtılan fidanların üreticilerin gelirini artırdığını ve Muğla'nın ürün çeşitliliğine katkı sağladığını belirtti. Başkan Gürün, "2014 yılında göreve geldiğimizden beri Muğla'nın verimli topraklarında üreticilerimizin daha fazla kazanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Muğla'nın kaliteli zeytiniyle birlikte üreticilerimizin ürün yelpazesini genişletmek adına farklı fidanları dağıttık. Toprak analiz laboratuvarımızda yapılan testlerle üreticilerimize en uygun alanları belirleyerek destek olduk. Bugün, üreticilerimiz daha değerli ürünler yetiştiriyor ve toprağa daha fazla sahip çıkıyor. Dağıttığımız fidanların ürün vermesi ve üreticilerimizin bu emeğinin karşılığını alması bizi mutlu ediyor" dedi.