AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kullanım süresinin 180 güne çıkarılacağını belirtti. Buna göre, 120 günlük süre dolmadan e-Devlet üzerinden başvuru yaparak süre uzatım talebinde bulunanlar, telefonlarını 180 güne kadar kullanabilecekler.

Brasco'nun Valorant'taki Optimum Ayarları Brasco'nun Valorant'taki Optimum Ayarları

Ayrıca, Sırakaya'nın paylaştığı bilgiye göre, yurt dışından emekli olan vatandaşların Türkiye'ye getirdikleri taşıtların ülkede kalma süresi 4 yıla çıkarılacak. Emekliler, bu süreyi 1 defaya mahsus 2 yıl daha uzatabilecekler. Böylece, Türkiye'de ikamet eden emeklilerin taşıtları ile ilgili gümrük işlemleri daha esnek hale getirilmiş olacak.

Yapılacak bu düzenleme ile yurt dışından getirilen cep telefonlarına e-Devlet üzerinden "Geçici haberleşme" başvurusu yapılması durumunda mobil cihazların kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30'ar gün uzatılabilecek. Emeklilerin getirdikleri taşıtlar için uygulanan süre artışı ise 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.