Haber Merkezi-Cumhuriyet Halk Partisi'nin Afyonkarahisar Belediye başkan adayı olarak belirlenen Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, belediyenin kapılarının DEM Parti hariç tüm siyasi partilere açık olacağını duyurdu.

Köksal'ın bu açıklamaları, DEM Parti ve ittifaka zarar verebileceği düşünülen CHP üyeleri arasında endişe yarattı.

Özgür Özel durumu toparlamaya çalıştı.

Köksal'ın ifadelerini düzeltmeye çalışan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Burcu Hanım Afyon'da konuşurken, 'Belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız' dediğinde ufak bir hata yaptı, ardından 'Aman Başkanım sen düzelt' dedi. Seçildikten sonra Afyon Belediyesi'nin kapıları tüm siyasi partilere açık olacaktır." şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ise kapıyı gösterdi.

Köksal'a tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden Köksal'a başka bir parti bulmasını tavsiye etti.

Burcu Köksal: Tavrım net

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarının ardından Burcu Köksal, tavrının net olduğunu vurguladı.

Antalya Merkezli 6 İlde Organize Suç Örgütüne Operasyon: 32 Gözaltı Antalya Merkezli 6 İlde Organize Suç Örgütüne Operasyon: 32 Gözaltı

"O müteahhit istedi diye ben bu partiden gitmem"

Köksal'ın ayrıca Özel ile yaptığı telefon görüşmesinde İmamoğlu'nu kast ederek, "Ben atadan, dededen CHP'liyim. O müteahhit istedi diye ben bu partiden gitmem." şeklinde konuştuğu ortaya çıktı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan moderatörlüğünde yayınlanan Tarafsız Bölge programında bu iddiayı dile getiren gazeteci Melik Yiğitel, iki politikacı arasındaki durumun giderek gerginleştiğini belirtti.

Editör: Ömer Faruk