İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyaya sızdırılan online toplantıya ilişkin soruya yanıt verdi.Sızdırılan Zoom toplantısı CHP’yi karıştırdı. Toplantıda yer alan isimlerden Engin Altay gündeme oturan olay sonrası ilk kez konuştu.

Dün ‘değişim’ adı altında Kılıçdaroğlu’na bayrak açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bir grup CHP meclis üyelerinin katıldığı Zoom toplantısı basına sızdırıldı.

’de “değişim” tartışmasını başlatan isim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ’nun, partinin önde gelen isimleriyle yaptığı çevrimiçi toplantının sızdırılması, ’yi karıştırdı.

Toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yanısıra, Kılıçdaroğlu’nun bir dönem A takımında yer alan Bülent Tezcan, Engin Altay, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel gibi isimler yer aldı.

Ele alınan başlıklar ise bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınma kararlarının kaldırılması ve olağanüstü kurultay süreciydi.

"Toplantının gizli bir tarafı yok, daha önce de yaptık"

Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

İmamoğlu, CHP'de değişim isteyen isimlerle yapılan toplantı görüntülerinin sızdırılmasına ilişkin konuştu.

"Bu ilk değildi. Bizim bu ve benzeri belki 200'e yüze yakın toplantımız olmuştur diyebilirim seçimden bu yana. Bunlar devam edecektir, devam ediyor. Gizli bir tarafı yok. Yarın da toplantımız var. Hatta bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır. O masalarda konuşmaya devam edeceğim. Bu tarz toplantılar ilerleyen dönemde de yapılacak."

"Partinin içinden ya da dışından kimin yaptığını araştıracağız"

Toplantı görüntülerinin sızdırıldığını kabul eden İmamoğlu bunun araştırılacağını söyledi:

"Onu tabii araştıracağız, bakacağız. Ne olmuş, nasıl olmuş? Bunu seven kimler var partinin içinde mi var, dışında mı var, ona da bakacağız. Ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz."

ENGİN ALTAY KONUŞTU: PARTİNİN HALİ ORTADA, BUNU KONUŞMAYACAĞIZ DA NEYİ KONUŞACAĞIZ

Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği görülen bu isimlerin ne yapacağı merak konusuyken toplantıda olan isimlerden biri de geçtiğimiz günlerde değişim çağrısı yapan Engin Altay'dı.

Kurultay sürecinin değerlendirildiği toplantı sonrası Sözcü'ye konuşan Altay, "Arayışlar devam edecek. Partinin hali ortada, il başkanlarının görevden alınması, delege seçimlerinin başladığı bir süreçte görevden almalar var. Biz bunu konuşmayacağız da neyi konuşacağız kardeşim?" ifadelerini kullandı.

"ARAMA KONFERANSINI İHANET TOPLANTILARINA ÇEVİRMEK İSTİYOR BİRİLERİ"

Sözlerine devam Engin Altay, daha sonra videonun sızmasının enterasan bir durum olduğunu belirtti.

Altay ayrıca konuyla ilgili, "Sızması enteresan. Fakat gizli saklı bir durum yok. Sorun var ve tartışıyoruz. Arayış var ve bu da arama konferansı. Arama konferansını ihanet toplantılarına çevirmek istiyor birileri. Herkesin bu partiye borcu var. Bunu ihanet diye sunmak çok ayıp." şeklinde konuştu.

.

Editör: Ömer Faruk