Siyaset

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

Yerel seçimlere sayılı günler kala, partilerin belediye başkan adayları merakla beklenirken CHP'den önemli bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, Ankara'nın yağmur yağdığında sel sorunları yaşadığını ifade ederek, mevcut belediye başkanı Mansur Yavaş'ın yeniden aday gösterileceğini belirtti.

Abone Ol

Zeynel Emre, yaptığı açıklamada kendilerine Levent Gök gibi bir ismin önerilmediğini ve CHP yönetiminin Mansur Yavaş dışında başka bir ismi düşünmediğini belirtti. Emre ayrıca, CHP Genel Merkezi'nin şu an öncelikli olarak Tüzük değişikliği ve kurultay çalışmalarına yoğunlaştığını ve belediye başkan adaylığı konusunun henüz gündemlerinde olmadığını vurguladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın halk memnuniyetinin yüksek olduğunu ve bu sebeple aday değişikliği düşüncesinin anlamsız olduğunu belirten Emre, genel başkana böyle bir önerinin gelmediğini ve böyle bir önerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Genel Başkan'ın bu haberden rahatsız olduğunu da belirten Emre, Mansur Yavaş'ın yerine yeni bir aday arayışlarının olmadığını net bir şekilde dile getirdi.