2024 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları için geri sayım başlarken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2023'e az bir süre kaldı. Üreticilerin mağduriyet yaşamaması için, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, ÇKS kaydı yaptırmak isteyenlere 31 Aralık 2023 tarihine kadar hizmet verecek.

Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı Adana'da Tır ve Servis Minibüsü Çarpıştı: 4 Ölü, 6 Yaralı

ÇKS başvuruları, 1 Eylül'de başlayan 2024 üretim yılına yönelik olarak, 2 Ocak 2024 tarihine kadar devam edecek. Bu süreçte, bitkisel üretim yapan ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sunulan tarımsal desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin ÇKS başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

İlçelerde faaliyet gösteren ziraat odaları ile koordineli bir şekilde yürütülen çalışma kapsamında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri, 31 Aralık tarihine kadar hizmet vermeye devam edecek. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, üreticilere yönelik bilgi verdi.

Üreticilerin, ÇKS başvurularını arazilerinin bulunduğu ilçe müdürlüklerine giderek veya e-devlet üzerinden gerçekleştirebileceklerini belirten Kökçüoğlu, "Dosyadaki parsel bilgisi ve belgeleri değişmeyen üreticilerimiz, yeni ürün bilgilerini girerek 2024 üretim yılı ÇKS başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekler" dedi.

İlk defa başvuru yapacak olan üreticiler ile kira veya taahhütname süresi biten, parsel eklemek veya çıkarmak isteyen, hissedar değişikliği yaşayan üreticilerin ise ilçe müdürlüklerine bizzat başvuruda bulunmaları gerektiğini vurgulayan Kökçüoğlu, "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz, 31 Aralık 2023 tarihinde ÇKS kaydını yaptırmak isteyen üreticilerimiz için açık olacaktır" açıklamasını yaptı.

Ayrıca, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklere de değinen Kökçüoğlu, "Eskiden sadece tapusu olanlar veya kontratı bulunanlar Çiftçi Kayıt Sistemi'ne girebiliyordu. Ancak artık mülkiyet ve mirastan kaynaklı sorunlar yaşayan çiftçilerimiz, ektiklerini beyan edip ilgili prosedürleri tamamlayarak ve arazilerini kayıt ettirebilecekler" şeklinde konuştu.

Editör: Ömer Faruk