Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır" Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır"

Haber Merkezi-Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yaklaşık 2,5 milyar lira tutarında tarımsal destek ödemesinin bugün hesaplarına aktarılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Bakan Yumaklı, bu destek ödemelerinin çiftçilerin ekonomik refahına katkı sağlayacağını belirtti.

Bakan Yumaklı, destek ödemelerinin hangi alanlara yapıldığını da paylaştı. Bu kapsamda, hububat-baklagil ve dane mısır desteğine 2 milyar 419 milyon 929 bin lira, hayvan hastalıkları tazminat desteğine 40 milyon 826 bin 110 lira, hayvan gen kaynakları desteğine 26 milyon 938 bin 110 lira, kırsal kalkınma yatırım desteğine ise 3 milyon 771 bin 131 lira ayrıldığı belirtildi. Sertifikalı tohum üretim desteğinin ise 1 milyon 302 bin 649 lira olduğu bildirildi.

Bu desteklerin çiftçilere ve tarımsal üretimdeki sürdürülebilirliğe sağlayacağı katkılar, tarım sektörünün gelişimine olanak sağlayacak önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Editör: Ömer Faruk