Dünya

Çin: Gazze'deki insani krizin önlenememesi uygarlığın utancıdır

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaşanan insani krize ilişkin saldırılarını kınadı. "21. yüzyılda böylesi bir insani krizin yaşanması, insanlığın trajedisi ve uygarlığın utanç kaynağıdır" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi- Wang, Pekin'deki basın toplantısında, Gazze'ye yönelik saldırıları kınadı ve acil bir ateşkes çağrısı yaptı. "Çatışmanın devamı için hiçbir haklı neden yok. Uluslararası toplumun acilen harekete geçmesi ve derhal ateşkes sağlaması gerekiyor. Çatışmaların sona erdirilmesi en öncelikli konudur" şeklinde konuştu.

İnsani yardımın sağlanmasının önemine vurgu yapan Wang, Filistin'in Birleşmiş Milletler'e resmi üye olarak kabul edilmesini desteklediklerini belirtti.

Ayrıca, Wang, Gazze'deki felaketin, Filistin'in uzun süredir işgal altında olduğu gerçeğini hatırlattığını ve Filistin halkının bağımsız bir devlete sahip olma isteğinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. "Filistin halkının maruz kaldığı tarihi haksızlık, artık nesiller boyunca devam edemez" dedi.

Geçtiğimiz ay, Wang, yerinden edilen Filistinlilerin yıllardır evlerine dönemediklerini ve bu durumu dünyadaki en uzun süreli adaletsizlik olarak nitelendirdiğini hatırlatmıştı.