Abone Ol

Çin'de piramit satış operasyonu: 52 Singapur vatandaşı için gözaltı kararı uygulandı

Çin'in güneyindeki Guangxi bölgesinde, piramit satış sistemi ve bağlantılı suçlara yönelik operasyon çerçevesinde 52 Singapur vatandaşı gözaltına alındı.

Çin'de piramit satış operasyonu: 52 Singapur vatandaşı için gözaltı kararı uygulandı

Singapur Dışişlerinden Sorumlu İkinci Bakan Sim Ann, Çinli yetkililerden konuya ilişkin daha fazla bilgi almaya çalıştıklarını belirterek, Pekin'deki Singapur Büyükelçiliği personelinin gözaltındaki 52 kişiyi ziyaret ettiğini ve kendilerine konsolosluk desteği sağladığını söyledi. Singapur Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Singapur hükümetinin olaya ilişkin Çinli makamlarla temas halinde olduğu bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Jiakun ise başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, Çin'in yabancı vatandaşların karıştığı suç dosyalarını yasalar doğrultusunda soruşturduğunu ve ele aldığını belirtti. Sim Ann, Singapur hükümetinin diğer ülkelerin yargı süreçlerine ve soruşturmalarına müdahale etmediğini belirterek, buna karşın Singapur vatandaşlarına hukuki süreçlerin gerektiği şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.

Çinli makamların soruşturmayı sürdürdüğü belirtilirken, gözaltıların ne zaman yapıldığı, Singapur vatandaşlarının kimlikleri veya soruşturmaya konu olan para miktarına ilişkin ayrıntı paylaşılmadı. Singapur Dışişleri Bakanlığı ayrıca vatandaşlarını, özellikle yeni katılımcıların sisteme dahil edilmesini isteyen, yüksek miktarda peşin ödeme talep eden veya olağan dışı yüksek kazanç vaat eden iş ve yatırım tekliflerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Piramit satış sistemlerinde katılımcılardan genellikle sisteme dahil olmak için ödeme yapmaları ve yeni katılımcılar bulmaları istenirken, elde edilen finansal kazanç büyük ölçüde sisteme dahil edilen yeni kişilerin yaptığı ödemelere dayanıyor.