Çukurova 16. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını okurlara açtı. Fuarda 300'e yakın yayınevi ve sivil toplum örgütü yer alırken, 93 panel, söyleşi, atölye çalışması, etkinlik ve imza günü düzenlenecek. Fuarın temsilcisi Abdülmelik Keskin, Adana halkının fuara büyük ilgi gösterdiğini belirterek, özellikle çocuk yayınlarında temiz içeriğin önemine vurgu yaptı.

Semerkand Yayınları Fuar temsilcisi Abdülmelik Keskin, fuara yoğun ilgi olduğunu ve Adana halkının okuma konusunda büyük bir duyarlılık gösterdiğini ifade etti. Kitapseverlere temiz içerikli çocuk kitaplarını tercih etmeleri konusunda öneride bulundu. Fuarın 21 Ocak Pazar günü sona ereceğini belirten Keskin, bazı yayınevlerinin fiyatlarını bir hafta içinde artıracağını söyledi.

Seyhan Müftülüğü'nde görevli Selman Tunç ise Diyanet Vakfı Yayınları olarak fuara ekonomik nedenlerle düşük bir katılım beklemediklerini ancak ziyaretçi ilgisinin beklentilerin üzerinde olduğunu dile getirdi. Tunç, kitapların insan hayatına dokunan, yönlendiren kaynaklar olduğunu vurgulayarak, fuara olan ilginin geleceğin aydınlık günlerini müjdelediğini söyledi.

Yazar Şair Fuat Duymaz, kitapsız bir uygarlık düşünülemeyeceğini belirterek, kitap okuyan insanın özgüveninin arttığını ve başkalarına saygı gösterdiğini ifade etti. Fuat Duymaz, fuarın atmosferini solumanın önemine dikkat çekti.

Emekli Osmaniye İl Kültür Müdürü ve Yazar Ahmet Tabur ise yazmanın ve okumanın önemine vurgu yaparak, yerel yazar ve şairlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Bilginin ana kaynağının kitap olduğunu belirten Tabur, yerel yöneticilerin, valilerin, kaymakamların, belediye başkanlarının ve sivil toplum örgütlerinin yerel yazarları ve şairleri desteklemeleri gerektiğini ifade etti.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Fuarda toplamda 323 yayınevi, sivil toplum kuruluşu, meslek örgütü ve derneğin yer aldığı, 105 etkinlik ve 500'ün üzerinde imza günü düzenleneceği belirtildi. Fuar, 21 Ocak'ta sona erecek.

Editör: Ömer Faruk