Altınok, şu an AK Parti'nin Keçiören Belediye Başkanı olarak görev yapıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın tercihi olan Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacak isim olarak belirlendi. Altınok, mevcut görevinin yanı sıra Keçiören Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

Turgut Altınok kimdir?

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulunda, ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında gerçekleştiren Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini güçlendirmeye yönelik çalışmaları nedeniyle Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi ve Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nden "Profesör" payesi aldı.

Siyasi kariyerine "Ülkü Ocakları"nda başlayan Altınok, 22 yaşında Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Keçiören İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 24 yaşında MÇP Ankara İl Başkanlığı ve Merkez Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini üstlendi. 12 Eylül Darbesi sonrasında, 27 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı oldu. 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde sırasıyla MHP ve Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Altınok, AK Parti'nin kuruluş aşamasında yer aldı ve 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanlığı görevine seçildi. 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde yeniden Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi.

Altınok'un liderliğindeki Keçiören, turizm merkezi haline geldi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yayın kataloğunda "Gezilecek Yerler" başlığı altında yer aldı. Altınok'un belediye başkanlığı dönemlerinde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri ve üstyapı çalışmaları, Keçiören'i sadece Ankara'nın değil, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline getirdi.

Altınok, Keçiören'e bir dizi eser ve hizmet kazandırdı. Bunlar arasında Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi, Deniz Dünyası, Türkiye'nin ilk şehir merkezli teleferiği, Ankara Evi, Türk Büyükleri Anıtı, Orhun Yazıtları Anıtı, Estergon Türk Kültür Merkezi, Keçiören Saat Kulesi, Keçiören Doğal Yaşam Parkı, Kösrelik Göleti Mesire Alanı, Lavanta ve Gül Bahçesi Çekim Platosu gibi eserler bulunmaktadır.

Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık" Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık"

Altınok aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine destek programları, sosyal sorumluluk projeleri, kültür-sanat projeleri, sokak hayvanlarının rehabilitesi için kurulan bakım merkezi, teknoloji merkezi ve buz pateni pisti gibi projelerle şehre yeni bir vizyon kazandırdı. Evli ve dört çocuk babası olan Turgut Altınok, Hacı Bektaş-ı Veli'nin "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" ilkesini benimseyerek, adalet, hoşgörü ve samimiyet odaklı bir belediye başkanı olarak vatandaşların takdirini kazandı.

Editör: Ömer Faruk