Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te 10 Bin 698 Deprem Konutunun Kurasını ve Şahinbey Millet Camisi Açılışını Gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'teki deprem sonrası 10 bin 698 konutun kurasını çekti ve hak sahiplerine teslim etti. Ayrıca, Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi'nin açılış törenine katılarak eserin şehre değer katacağını belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te yaşanan depremin ardından şehirde gerçekleştirilen deprem konutları projesi kapsamında 10 bin 698 konutun kurasını çekti. Depremzedelerin yeni konutlarına kavuştuğu törende konuşan Erdoğan, Gaziantep'te yaklaşık 14 bin konutun hızla inşa edildiğini ve depremin neden olduğu sorunlara çözüm bulmaya devam ettiklerini ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Gaziantep'te Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi'nin açılış törenine de katıldı. Şahinbey ilçesinin 1 milyon 300 binlik nüfusuyla önemli bir ilçe olduğunu belirten Erdoğan, aynı anda 17 bin kişinin ibadet edebileceği caminin, şehre manevi bir ışık tutacağını ve sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda sosyal donatıları ve yaşam alanlarıyla planlandığını vurguladı. Şahinbey Millet Camisi ve Külliyesi'nin, şehre büyük değer katacağını belirterek, Gaziantep'e ve tüm ümmete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında ayrıca deprem sonrası başlatılan çalışmaları, milletin birlik ve dayanışmasını, yapılan yardımları ve çözüm sürecini detaylı bir şekilde anlattı. Deprem sonrası hızla başlatılan konut inşaatları ve altyapı çalışmalarının, şehrin yeniden inşası için önemli adımlar olduğunu vurgulayarak, depremzedelere verilen desteklerin devam edeceğini söyledi. Erdoğan, bu süreçte milletin birliği ve beraberliği sayesinde zorlukların aşıldığını, Türkiye'nin asrın felaketine karşı dimdik ayakta durduğunu ifade etti.