Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

BM ziyaretimizde Dubai'de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'ne katıldık. Bu vesileyle devlet başkanlarının yanı sıra diğer devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmelerimiz oldu. Dubai ziyaretimizin ardından Sayın Sisi ile görüşmeler gerçekleştirdik. Burada ticaret ve savunma başta olmak üzere özellikle Filistin meselesini etraflıca ele aldık. Gazze'deki katliamı durdurmak amacıyla atabileceğimiz ortak adımları görüştük.

Yarın Mahmud Abbas'ı ülkemizde ağırlayacağız. Mısır ziyaretimizin ardından Karadeniz'e bir ziyaret gerçekleştirdik. Karadeniz, her zaman olduğu gibi bu ziyaretlerimizde de bizi kucakladı. İlham Aliyev kazandığı seçimin hemen ardından ilk resmi ziyaretini ülkemize gerçekleştirdi.

Sirkeci - Kazlıçeşme raylı sistemi ve yaya odaklı yeni nesil ulaşım projesini hizmete açtık.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu'na 148 ülkeden yaklaşık 4 bin 700 kişi katıldı. Forum kapsamında 11 devlet ve hükümet başkanıyla bir araya geldik. İkili konularımızın yanı sıra en önemli gündem maddemiz Gazze ve Filistin'di. Türkiye'nin başarılarının dünyanın farklı köşelerinde ilgiyle karşılandığını bir kez daha görmüş olduk. Antalya ve Muğla mitinglerimizde yine vatandaşlarımızla buluştuk.

Yerleşim yerlerimizi yıkıntılardan önemli ölçüde temizleyerek hayatın normal ritmine kavuşması için çalışmayı sürdürüyoruz. 46 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ettik ve bu rakamı 75 bine çıkarıyoruz. Yıl sonuna kadar 200 bin konutu ve köy evini hak sahiplerine teslim edeceğiz. Kendi evini yapmak isteyenlere her türlü kolaylığı gösteriyoruz.

Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırları boyunca 30 - 40 km boyunca güvenlik koridoru oluşturma hedefimiz bakidir. Türkiye'yi güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var.

Türkiye, Gazze ve Filistin için elinden geleni yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir. İslam aleminin yek vücut olmasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Gazze'deki temeli atılacak ilk Yahudi yerleşim binası tek başına bu vahşetin sebebinin sadece hırsızlık, ahlaksızlık olduğunu göstermeye yetecektir.

Aziz milletimiz önceki hafta ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren KAAN vesilesiyle savunma sanayinde geldiğimiz yer ülkemizde ve dünyada epeyce konuşuldu. Savunma sanayi hamlelerimiz Antalya Diplomasi Forumu'nda da muhataplarımızın g

ündemindeydi. Türkiye, SİHA ihracat liginin zirvesinde yer alıyor. 2023 İHA ihracat tutarı 1,8 milyar dolardır.

Türkiye bugünüyle birlikte geleceğini de şekillendirecek tarihi bir ekonomik dönüşümden geçiyor. Geçtiğimiz yıl maruz kaldığımız asrın felaketi 6 Şubat depremi ve seçime rağmen ekonomimiz yüzde 4.5 gibi bir oranla büyümeyi sürdürdü. Dünya ortalamasının 1.5 katına tekabül eden bu büyüme oranı ekonomimizin direncini ispatlıyor. İstihdamdaki başarı hikayemizi 855 bin yeni istihdam artışıyla sürdürdük. İşsizlik oranını yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesine düşürdük. Enflasyonla mücadelemizde kararlıyız. Cari açıktaki düşüş de sürüyor. Türkiye, ekonomi programı doğrultusunda doğru yolda ilerliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye Gidiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu için ABD'ye Gidiyor

En düşük emekli maaşını 10 bin liraya, asgari ücreti 17 bin liraya çıkarmış, her alanda milletimizin refah seviyesini yükseltmiş bir ülke olarak çalışanlarımızın ve emeklilerimizin sıkıntılarına çözüm bulmaya devam edeceğiz.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk