Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te bulunan Şahinbey Millet Camii ve Külliyesi'nin açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Camii, sadece ibadet için değil, aynı zamanda çeşitli sosyal fonksiyonları içeren geniş bir külliye kompleksi olarak hizmet verecek.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şunlar:
"Buradaki işçi kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. İlçemiz büyüdükçe ibadethane ihtiyacı artıyor. Şahinbey Millet Camii ile inşallah bu ihtiyacı karşılamış olacağız. Anadolu'nun her yöresinden gelen misafirlerimiz de burada huzurlu vakit geçireceklerdir.

Başiskele'de Gençler Arasında Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Heyecanı! Başiskele'de Gençler Arasında Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Heyecanı!

Sizlerin de gördüğü üzere burası sadece bir ibadethane olarak tasarlanmadı; burası aynı zamanda kütüphane, çocuk alanları, sosyal donatılarıyla bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Belli kesimler dışında herkesin bu hizmetleri memnuniyetle karşıladığını biliyorum. Camileri sadece günde 5 kez namaz kıldığımız yerler olarak göremeyiz.

Camilerimiz birlik ve beraberliğin sembolüdür. Camiler ilim merkezleridir. İslam toplumlarında camiler bulunduğu çevrenin kalbi olmuştur. Namazlarımızı kılıp gittiğimiz mekanların ötesinde buraları merkez edinerek kendimizi geliştirmenin yollarını aramalıyız. Çocuklarımızı camilerimize daha sık getirmeliyiz. Gençlerimizin camilerle irtibatının mutlaka kuvvetli olmasını temin etmeliyiz. Rabbim bizi sevgisiz, susuz, havasız, vatansız, aynı zamanda mabedsiz, minaresiz, ezansız bırakmasın."