Ankara Kent Konseyi'nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Mansur Yavaş, Ankara'nın ulaşım ve diğer yatırımları için devam eden finansman süreçlerine değindi.
Metro projelerinde yaklaşık 1,3 milyar dolarlık, diğer projelerde ise yaklaşık 800 milyon avroluk finansman ve Hazine onayı bekleyen süreçler bulunduğunu söyleyen Yavaş, bunların çözüme kavuşması için merkezi yönetimle temas kurmanın belediye yönetiminin sorumluluğu olduğunu ifade etti.
Erdoğan görüşmesine ilişkin konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin siyasi tartışmalara konu edilmesine de değinen Yavaş, siyasi farklılıkların Ankara'ya hizmetin önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Yavaş, “Bu ülkeyi yönetenlerle görüşmeyeceksek nasıl hizmet edeceğiz? Ankara için görüşmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Herkesin belediye başkanı olmak zorundasınız”
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde mümkün olduğunca ortak karar alma anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Yavaş, oy birliğiyle alınan kararlardan memnuniyet duyduğunu söyledi. Siyasi tartışmaların kent yönetimine yansıtılmaması gerektiğini vurgulayan Yavaş, belediye başkanlarının siyasi kimliklerin ötesinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Herkesin belediye başkanı olmak zorundasınız” dedi.