Siyaset

DEM Parti, Ankara Dahil 7 İlde Yerel Seçimlerde Aday Çıkaracak

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde, Ankara, Antalya, Bolu, Kayseri, Kocaeli, Konya ve Samsun'da kendi adaylarıyla yarışacaklarını açıkladı.

Abone Ol

Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 13-14 Ocak tarihlerinde 90 seçim bölgesinde sandık kuracaklarını ve 100 bin delegenin, belediye eş başkanı aday adayları, belediye meclis üyesi aday adayları ve il genel meclisi üyesi aday adayları için oy kullanacağını belirtti.

Doğan, daha önce 27 ilçede aday gösterme kararı aldıklarını hatırlatarak, "Aday göstereceğimiz bazı yerleri, yeni illeri sizlerle paylaşmak istiyorum. Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun olmak üzere 7 ilde aday göstereceğiz. Komisyonumuz hazırlıklarını tamamladı. Aday göstermeye karar verdik. Aday göstereceğimiz yerlere ilişkin çalışmalar tamamlandıkça aşama aşama sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Ayrıca, Doğan, DEM Parti heyetinin CHP'yi ziyaret ettiğini ve ortak bir açıklama yapıldığını söyledi. Yerel seçimlerde güç birliği konusunda yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren Doğan, sürecin şeffaf ve açık bir biçimde kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. CHP ile yapılan görüşmelerin henüz netleşmediğini ifade eden Doğan, ilerleyen süreçte olası işbirliği konusunda detaylı bilgilerin düzenli olarak paylaşılacağını vurguladı.