Siyaset

DEM Parti'nin İstanbul ve İzmir Adayları Belli Oldu: İşte Ön Plandaki İsimler!

Gazeteci Barış Yarkadaş, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ön plandaki iki ismi açıkladı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın Demirtaş iddiaları hakkındaki açıklamalar yaptı.

Abone Ol

Yerel seçimlere sayılı günler kala, siyasi partilerin İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için açıklayacakları adaylar merak konusu oldu. Gazeteci Barış Yarkadaş'ın katıldığı canlı yayında, DEM Parti'nin İstanbul adaylığıyla ilgili bomba bir kulis bilgisi ortaya çıktı.

Yarkadaş, DEM Parti'nin İstanbul'da yüzde 90 ihtimalle aday çıkaracağını belirterek, eş başkanlık sistemi nedeniyle Başak Demirtaş ve Celal Fırat'ın adlarının öne çıktığını ifade etti. Bu isimlerin ön planda olduğu belirtilirken, DEM Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından alınacak son kararın büyük bir merakla beklenmekte olduğu vurgulandı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan'ın daha önce yaptığı açıklamada Başak Demirtaş'ın adaylık ihtimaline ilişkin belirsizlik yaratmıştı. Ancak Gazeteci Barış Yarkadaş'ın kulis bilgisi, DEM Parti'nin İstanbul adaylık sürecinde Başak Demirtaş ve Celal Fırat'ın öne çıkan isimler olduğunu gösteriyor.