Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olduğu belirtilmiştir. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz bölgesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde yağış beklenmektedir.

Gece saatlerinde Kıyı Ege, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

Karadeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Batı Karadeniz'in batısı yağmurlu olacaktır. Rüzgar, Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, akşam saatlerinden itibaren batısı 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren 4 ila 6 kuvvetinde olacaktır.

Marmara bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava öngörülmekte, gece saatlerinden itibaren yağmurlu bir havaya geçilecektir. Rüzgar, güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 5 ila 7 kuvvetinde olacak, dalga boyu 1,0 ila 2,0 metre, öğle saatlerinden sonra yer yer 2,5 metre olacaktır.

Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor Mardin’de Filistin’e Destek Yürüyüşü: Kudüs Sevdalıları Bir Araya Geliyor

Ege bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak, aralıklı sağanak yağışlar beklenmektedir. Rüzgar, Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 5 ila 7, gece saatlerinden itibaren güneyi 6 ila 8; Güney Ege'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra 5 ila 7, gece saatlerinden itibaren kuzeyi 6 ila 8 kuvvetinde olacak, dalga boyu 1,5 ila 2,5 metre, öğle saatlerinden sonra 2,0 ila 3,0 metre, gece saatlerinden itibaren Orta Ege yer yer 3,5 metre olacaktır.

Akdeniz bölgesinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Batı Akdeniz'de rüzgar, batı ve güneybatıdan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra 4 ila 6, gece saatlerinden itibaren 5 ila 7 kuvvetinde olacak; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde olacaktır. Dalga boyu, batı Akdeniz'de 1,0 ila 2,0 metre, batısı yer yer 2,5 metre; Doğu Akdeniz'de 1,0 ila 2,0 metre olacak, görüş ise yağış anında orta seviyede olacaktır.

Van Gölü çevresinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, rüzgarın batı ve güneybatıdan 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde, dalga boyunun 0,5 ila 1,0 metre olacağı öngörülmüştür. Görüş açısından ise iyi bir durum söz konusudur.

Editör: Ömer Faruk