11 ilde büyük tahribata yol açan ve 55 bin kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinde, Malatya'da yaşayan Gürbüz ailesi büyük bir felakete maruz kaldı. Depremin etkisiyle evleri yıkılan aile, enkaz altında kalarak büyük kayıplar verdi. Hatun Gürbüz, eşini ve üç çocuğunu kaybederken, hayatta kalan oğlu Ömer Gürbüz ise bir kolunu ve bir bacağını kaybetti.

Malatya'da kurulan konteyner kentte yaşam mücadelesi veren Hatun Gürbüz, "Rabbimden gelene hamdolsun. Bizler yaşadık. Rabbim kimseye yaşatmasın. Daha büyük imtihanlar vermesin." şeklinde duygularını ifade etti. Hayatta kalan oğlu Ömer de, "Bir kolumu ve bir bacağımı kaybettim ama Rabbime hamdolsun. Çok şükür herhangi bir sıkıntımız yok." diye konuştu.

Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti Kadıköy'de Apartman Yangını: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Depremin ardından dayıları ve amcalarının çabalarıyla enkaz altından kurtarılan aile, yaşadıkları acı olaya rağmen Allah'a şükrederek yaşama sarılmaya çalışıyor. Hatun Gürbüz, zorlu süreçlerine rağmen hamd ve şükürle dolu bir şekilde hayata devam etme çabasını vurguluyor. Aile, devletin yardımı ve kendi aralarındaki dayanışma ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Editör: Ömer Faruk