Siyaset

Dersim’de DEM Parti’siz İttifak Girişimi: EMEP’ten Açıklama

Emek Partisi (EMEP) Dersim il örgütü, yerel seçim ittifak tartışmalarına ilişkin DEM Parti'nin dışarıda bırakılmadığını belirterek, geniş bir birlik olma çabalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Dersim'de 31 Mart yerel seçimleri için EMEP, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Emek ve Özgürlük Cephesi (EÖC) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından oluşturulan ittifak, DEM Parti'nin yer almamasıyla gündeme gelmiş ve tepkilere yol açmıştı. EMEP Dersim İl Örgütü, konuya ilişkin yeni bir açıklama yaparak, bugüne kadar DEM Parti'yi dışlamadıklarını ve ittifakın genişletilmesine yönelik çabalarının devam ettiğini belirtti. Açıklamada, DEM Parti'nin seçimlerde yer almasını önemsediklerini vurgulayan EMEP, yaşanan süreci halkla paylaşma sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti.

"DEM Parti Merkezi'nin bugünkü yerel seçim açıklamaları üzerine, halkımızı bilgilendirmek amacıyla bu açıklamayı yapmak zorunluluk haline gelmiştir. Bugüne kadar şekillenen yerel birliğimiz, Dersim'de en geniş birlik olmaya adaydır ve hiçbir görüşme ve açıklamada DEM Parti'yi dışarıda bırakacak bir tutumda olmamıştır. Partimizin basın yoluyla yaptığı tüm açıklamalardan da DEM Parti'nin bu ittifakta mutlaka yer almasını ne kadar önemsediğimizi ifade ettiğimiz görülmektedir.

Hatırlatmak isteriz ki, Dersim yerelinde ortak hareket etmek üzere çabalarımız sürerken, henüz hiçbir ittifak bileşeni kamuoyuna açık bir açıklama yapmamışken, 12 Ocak tarihinde DEM Parti seçime kendi adıyla ve kendi adayları ile gireceğini, adayları da kendi örgütü içerisinden delegeler ile ön seçim yaparak belirleyeceğini duyurmuştur. Bu açıklamanın yapılmasından önce ise görüşme taleplerimiz sürüncemede bırakılmış, tüm çabamıza rağmen örgütümüzle hiçbir temas kurulmamıştır. Dolayısıyla Dersim’de yerel güçlerle yaptığımız ittifakı genişletmeye yönelik basın toplantısını ‘Henüz ittifak görüşmeleri sürerken yapılan ve ittifak hukukunu çiğneyen bir açıklama’ olarak lanse etmek haksızlıktır, yanlıştır."

EMEP, DEM Parti'nin seçimlere kendi adıyla katılacağı açıklamasının ardından, görüşme taleplerinin sürüncemede bırakıldığını ve herhangi bir temas kurulmadığını belirtti. Ayrıca, yaşananları halkla hakkaniyetli ve doğru biçimde paylaşma sorumluluğunu taşıdıklarını ifade ederek, dostane ve yoldaşça ilişkilerin zedelenmeyeceği bir zeminde görüşmeleri sürdüreceklerini vurguladı.