HABER MERKEZİ

HÜDA PAR Milletvekilleri Meclis'te Şehid Heniyye ve Yahya Sinvar Posterlerini Açtı HÜDA PAR Milletvekilleri Meclis'te Şehid Heniyye ve Yahya Sinvar Posterlerini Açtı

Yalova DEVA Partisi İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, önemli isimlerin aday gösterilmesiyle ilgili bilgilere yer verildi.

Yalova DEVA Partisi'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, Yalova Belediye Başkan adayının Aslı Üresin, Altınova Subaşı Belde Başkan adayının ise Belma Kobak olduğu ifade edildi. Parti, bu isimlerin yerel seçimlerde DEVA Partisi'nin temsilcileri olarak göreve talip olduğunu vurguladı.

DEVA Partisi 75 Belediye Başkan Adayını Tanıttı

DEVA Partisi, bugün Ankara'da düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 75 belediye başkan adayını kamuoyuna tanıttı. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 Türkiye'sinde yaşanan ekonomik zorluklara vurgu yaparak, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğu Türkiye'de insanların bir kilo peynir almakta zorlandığı bir dönem yaşıyoruz, şahit misiniz?" dedi.

DEVA Partisi, Ankara'da düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda 75 belediye başkan adayını kamuoyuna tanıttı. Toplantıya DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın yanı sıra partililer ve basın mensupları da katıldı.

Ali Babacan, toplantıda yaptığı konuşmada, gençleri selamlarken, gençlerin zor şartlarda yaşamak zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Özellikle gençlere hitap eden Babacan, "Bugünkü hayatınız çocukken hayal ettiğiniz hayattan farklıysa, hayallerinize benzemiyorsa elbette ki beğenmeyeceksiniz. Bugün, bu ülkede yarınlarınızı göremiyorsanız elbette beğenmeyeceksiniz. Beğenmediniz ne varsa haklısınız gençler. Biz de beğenmiyoruz. Ve genç arkadaşlarıma sesleniyorum: Bu ülkenin sizlere bir gençlik borcu var." şeklinde konuştu.

Gençlerin yaşadığı sorunlara değinen Babacan, ekonomik kriz nedeniyle üniversite eğitimini tamamlayamayan öğrenci sayısının arttığına dikkat çekti. Babacan, "Geçtiğimiz günlerde açıklandı. 2021 ve 2022 yıllarında ekonomik kriz ve hayat pahalılığı sebebiyle tam 728 bin öğrenci üniversiteyi bırakmış. Türlü hayallerle hazırlanıp, bin bir zorlukla sınava geçip üniversiteye başlıyorsunuz. Ardından ekonomik kriz yüzünden okulu bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Hatta bazı aileler, eğer oğlu-kızı bulunduğu şehirde değil de bir başka şehirde üniversite kazandıysa ve yurt çıkmadıysa çocuklarını üniversiteye kayıt bile ettiremiyorlar. Ülkenin gençliği açlığa, yokluğa terk edilir mi? Hepsinin farkındayız. Bizim hedefimiz, her alanda ama her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye." ifadelerini kullandı.

Babacan, Türkiye'nin ekonomik durumuna da değinerek, "Bu millet, hem teröre ‘dur’ demesini bilir hem de şehit cenazelerini istismar edenlere ‘dur’ demesini bilir. Geçtiğimiz hafta, Irak'ta şehit olan askerlerimizi tekrar rahmetle anıyorum. Yaralı askerlerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum." dedi.

DEVA Partisi'nin siyasete katkılarından birinin temiz ve seviyeli bir siyaset üslubu olduğunu belirten Babacan, "DEVA Partisi'nin ülkemizdeki siyasete en önemli katkılarından birisi ne oldu biliyor musunuz? Sadece 18 yaş üstü değil, her yaştan insanın rahatlıkla izleyebileceği, temiz, sakin ve seviyeli bir siyaset dilini ülkemizin gündemine kazandırdık." şeklinde konuştu.

DEVA Partisi'nin 75 belediye başkan adayını tanıttığı toplantının ardından, adaylar kendi projelerini ve vaatlerini içeren birer konuşma yaptılar. Adaylar, yerel yönetimde şeffaf, katılımcı ve adaletli bir yönetim anlayışı benimseyeceklerini belirttiler. DEVA Partisi'nin belediye başkan adayları arasında gençlerin yanı sıra tecrübeli isimler de dikkat çekti. Adaylar arasında kadın adayların da bulunması dikkat çeken bir diğer nokta oldu. DEVA Partisi, 2023 yerel seçimlerinde iddialı bir şekilde seçmenin karşısına çıkacak gibi görünüyor.

Editör: Ömer Faruk