Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık" Mahmud Abbas, Meclis'te Konuştu: "Tüm Yönetimimizle Gazze'ye Gitme Kararı Aldık"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın tensipleriyle Yalova Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanlığı'na Cevdet Yıldız atandı.

Yapılan atama ile ilgili DEVA Partisi, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "DEVA Partisi Yalova İl Başkanlığı'na Genel Başkanımız Ali Babacan'ın tensipleriyle Cevdet Yıldız atanmıştır.

Yeni görevinde başarılar diler, DEVA Partimize ve kendisine hayırlı olsun temennilerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verdi. Yeni atama ile birlikte DEVA Partisi, Yalova'daki yerel seçim sürecine Cevdet Yıldız liderliğinde devam edecek.

Ali Babacan kimdir ve nerelidir?

Ali Babacan, 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da Hilmi Babacan ve Güner Babacan çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. Gençlik yıllarından itibaren aile işinde çalışarak dedesinin başlattığı işe katkıda bulundu.

TED Ankara Koleji'nden 1985 yılında birincilikle mezun olan Babacan, lisans eğitimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde devam etti. 1989 yılında 4.00 üzerinden 4.00 ortalamayla üniversite birincisi olarak mezun oldu.

Fulbright bursu kazanarak 1990 yılında Amerika'ya giden Babacan, 1992 yılında Northwestern University Kellogg School’da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Pazarlama, organizasyon davranışı ve uluslararası iş idaresi alanlarında uzmanlaştığı bu süreçte, 1992-1994 yılları arasında finans sektöründe üst düzey yöneticilere danışmanlık yaptı.

Ankara'ya döndükten sonra 1994 yılında aile şirketinin başına geçen Babacan, 2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyesi oldu ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Siyasi kariyerine başladığı bu dönemde 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini üstlendi. 2001 ekonomik krizinin ardından devlet bakanı olarak göreve başlayarak, Türkiye tarihinin en yıkıcı ekonomik krizlerinden birinin yaşandığı dönemde 35 yaşında bu göreve getirildi.

Dışişleri Bakanlığı görevinin ardından 2008 yılında dünya ekonomisini etkileyen krizin sonrasında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atanarak, 2015 yılına kadar bu görevde kaldı. Aynı zamanda 22., 23., 24. ve 26. Dönemlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ankara milletvekilliği görevinde bulunan Babacan, 13 yıl süresince kesintisiz bakanlık yapan en uzun süre görev yapmış isim oldu.

8 Temmuz 2019 tarihinde kurucu üye olduğu AK Parti'den istifa eden Babacan, kamuoyuna yaptığı açıklamada Türkiye'nin geleceği için yeni bir siyasi parti kurma çalışmalarına başladığını duyurdu.

Ali Babacan, 1995 yılında Zeynep Babacan ile evlenmiş olup, Kerem, Dilara ve Emir adlarında üç çocuk babasıdır.

Editör: Ömer Faruk