Siyaset

DEVA Partisi'nin Diyarbakır Bağlar ilçe teşkilatı AK Parti'ye katıldı

Diyarbakır’da, Deva Partisi Bağlar İlçe Teşkilatı Başkanı Haşim Çubuk ve yönetim kurulu üyeleri dahil 50 kişi, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi- AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, bu katılımın kendileri için son derece değerli olduğunu belirterek; “Bu amaçla gelen tüm hemşehrilerimize kapımız açıktır, tüm hemşehrilerimizin yuvası AK Parti’dir” dedi.

Deva Partisi Bağlar İlçe Teşkilat Başkanı Haşim Çubuk ve teşkilatın yönetim kurulu üyeleri dahil 50 kişilik Deva Partisi üyesi, partilerinden istifa ederek AK Parti’ye katıldı.

Katılım nedeniyle AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol’un seçim koordinasyon merkezinde bir tören düzenlendi. Törene AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden ve AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak ile il ve ilçe teşkilat yöneticileri katıldı.

Mehmet Halis Bilden, katılımcılara AK Parti rozetini taktı. Bilden, Diyarbakır’ın hizmete aç bir kent olduğunu ve katılımcıların çok ciddi hizmetler sunacağını belirtti.

Bilden, konuşmasında şunları söyledi:

“Deva Partisi'nden bize katılan teşkilat başkanı ve diğer üyeler şunu dile getirdiler: ‘Diyarbakır’da AK Parti çok güçlü bir şekilde bu dönem belediyeyi almaya yürüyor ve belediyeyi inşallah alacaksınız’ diye beyan ettiler. Böyle olunca da onlar da bir oy bir oydur mantığıyla bize katılım kararı aldılar. Bu bizim için hem teşkilatımız için, hem büyükşehrimiz için hem de Bağlar’ımız için çok kıymetlidir. Diğer taraftan bu amacı taşıyan tüm hemşerilerimize kapımızın açık olduğunu, tüm hemşehrilerimizin yuvasının AK Parti olduğunu bu vesileyle sizin aracılığınızla duyurmak istiyorum.”

AK Parti'ye 50 kişilik bir grupla katılan Deva Partisi Bağlar İlçe Teşkilat Başkanı Haşim Çubuk, Kürtçe yaptığı konuşmada, “Öncelikle biz Diyarbakırlıyız ve Kürt’üz, bu yüzden anadilimizde konuşacağım, bizimle birlikte AK Parti'ye katılan tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Allah’ın izniyle ve milletimizin gücüyle Diyarbakır’ın belediyelerini alacağız ve çok güzel hizmetler getireceğiz Diyarbakır’a, gayemiz başarmaktır” ifadelerini kullandı.