Siyaset

DEVA Partisi'nin Seçim Stratejisi Belli Oldu: İstanbul ve Ankara'da Aday Gösterilecek!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazetecilerle dün gerçekleştirdiği toplantıda, önümüzdeki seçimlerde İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere her seçim çevresinde aday göstermeye karar verdiklerini açıkladı.

Abone Ol

Mayıs ayındaki seçimlerde olduğu gibi ittifak olasılığının düşük olduğunu ifade eden Babacan, yerel seçimlerde kendi adaylarını gösterme stratejisinin öncelikli olduğunu belirtti.

Toplantıda DEVA Partisi'nin hazırlıklarını değerlendiren Babacan, "Yerel seçimlerde kendi adaylarımızı gösterme imkanımız olacak ama aynı zamanda merkezi hükümete de yerel seçimlerde mesaj verme imkanı taşıyor" dedi. Babacan, yüzde 52'lik seçmen içinde yer alan 15-20 puanlık bir kesimin, Erdoğan'a karşı bir uyarıda bulunabileceğini ifade etti ve "Bu seçim sarı kart, genel seçim kırmızı kart gösterme seçimi" şeklinde konuştu.

CHP'nin yeni yönetiminin işbirliği konusundaki olumsuz tutumunu vurgulayan Babacan, "CHP açısından işbirliği artık kolay olmayabilir" değerlendirmesinde bulundu. DEVA Partisi lideri, işbirliği potansiyeli bulunan illerdeki adaylarını henüz açıklamadıklarını belirterek, Türkiye genelinde bir seçim ittifakı beklemediklerini söyledi ve "Türkiye'nin her yerinde iddiayla ortaya çıkıyoruz" dedi.

Ali Babacan | Özgeçmişi
Ankara, Mühendis

Ali Babacan, 4 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da Hilmi Babacan ve Güner Babacan çiftinin oğlu olarak dünyaya geldi. TED Ankara Koleji'nden 1985 yılında birincilikle mezun olduktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde eğitimine devam etti ve 1989 yılında 4.00 üzerinden 4.00 ortalamayla üniversite birincisi olarak mezun oldu.

1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak Amerika'ya giden Babacan, Northwestern University Kellogg School’da işletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Pazarlama, organizasyon davranışı ve uluslararası iş idaresi alanlarında uzmanlaşarak, 1992-1994 yılları arasında finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yaptı.

1994 yılında Türkiye'ye döndükten sonra aile şirketinin başına geçen Babacan, 2001 yılında AK Parti'nin kurucu üyesi oldu ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 58. ve 59. Hükümetlerde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 2001 ekonomik krizinin ardından, 35 yaşında ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak göreve başladı.

Babacan, 58. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığı görevini üstlendikten sonra, 2009 yılında Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı oldu. 28 Ağustos 2015’e kadar Başbakan Yardımcılığı görevini sürdürdü ve aynı zamanda 22., 23., 24. ve 26. Dönemlerde TBMM’de Ankara milletvekili olarak görev yaptı. 13 yıl kesintisiz bakanlık yaparak Türkiye tarihinde en uzun süre bakanlık yapan isim oldu.

8 Temmuz 2019'da AK Parti'den istifa eden Babacan, kamuoyuna yaptığı açıklamada yeni bir siyasi parti kuracaklarını duyurdu. Evli olan Ali Babacan, Zeynep Babacan ile olan evliliğinden üç çocuk babasıdır: Kerem, Dilara ve Emir.