Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Gordan Grlic Radman ile yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Gazze'deki dramatik duruma ve bölgesel gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.
  • Fidan, Gazze'de yaşanan trajediye vurgu yaparak, uluslararası toplumun gözleri önünde gerçekleşen bu katliamın ciddiyetini dile getirdi. Şu ana kadar 24 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.
  • "İşgalci İsrail'in güvenliği ve pozisyonlarını önceleyen yaklaşımların, Filistinlilerin güvenliğini ve egemenliğini öteleyen yaklaşımların barış getirmeyeceğini" belirten Fidan, uzun vadede sürekli bir kriz alanında olunacağı konusunda artık bu görüşü inkar eden kimsenin olmadığını ifade etti.
  • Bakan Fidan, bölgesel yaygınlaşma riskini daha önce dile getirdiklerini ve şu anda Kızıldeniz, Irak, Suriye gibi bölgelerde yaşanan gelişmelerin, Gazze'deki savaşın giderek daha büyük bir girdaba dönüşeceğinin ön habercisi olduğunu söyledi.
  • Türkiye'nin hem barış çabalarını sürdüreceğini hem de İsrail'in yaptığı katliamların uluslararası toplumda politik ve hukuki açıdan karşılığını alması için çaba göstereceğini belirten Fidan, bu konuda her türlü çabanın sarf edileceğini vurguladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları, Türkiye'nin bölgesel barışa olan bağlılığını ve Gazze'deki acil duruma yönelik duyarlılığını bir kez daha gösteriyor.**

Editör: Ömer Faruk