Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Model BM Toplantısı'nda Gençlere Seslendi: "Sizlerin Niyet ve Gayretiyle Gelecek Daha Güzel Olacak İnşallah"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Model Birleşmiş Milletler (MBM) Toplantısı'nın açılış programında gençlere hitap ederek, "Sizlerin niyet ve gayretiyle gelecek daha güzel olacak inşallah" dedi.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (MBM) Toplantısı'nın açılış programına katıldı. Başkan Erbaş, gençlerin teoride ve pratikte neler yapabileceğini gösteren Model Birleşmiş Milletler etkinliğini değerli bir çalışma olarak gördüğünü ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlere her zaman destek olacaklarını belirten Erbaş, MBM programının İngilizce öğrenen imam hatip gençlerin dünya meselelerine dair vizyonunu ortaya koymalarına katkı sağlayacağını belirtti.

Erbaş, küresel ölçekteki olayların, savaş ve inançlara saygısızlığın insani ve ahlaki değerleri örselenmesine sebep olduğunu dile getirerek, Birleşmiş Milletler'in (BM) kuruluş amacına yönelik hedeflerinin gerisinde kaldığına dikkat çekti. BM'nin, uluslararası konularda adaletsizliği engelleyemediğini ifade eden Erbaş, Türkiye'nin küresel problemlere karşı çabalarını ve kararlılığını vurguladı.

Başkan Erbaş, gençlere, Hz. Peygamber'in barış teşkilatına delege olarak katılmasını örnek göstererek, dünya barışını ve adaleti temin etmiş bir medeniyetin çocukları olduklarını belirtti. İslam'ın insanlığa hayat veren hakikatlerini geleceğe taşıyacak olan gençlere büyük görev düştüğünü vurgulayan Erbaş, küresel sorunlara çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemelerini ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.

Programın hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Erbaş, katkı sağlayanlara teşekkür etti.