Güncel

Diyarbakır'da Dünya Kudüs Günü Dolayısıyla Basın Açıklaması Düzenlendi

Abone Ol

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi AZC Plaza önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Cemil Cahit Ünsal, Ramazan ayının son Cuma gününün Dünya Kudüs Günü olması dolayısıyla yapılan açıklamada, işgal altındaki Filistin'e destek vurgusu yapıldı.

Ünsal, konuşmasında, Kudüs'ün Müslümanlar için büyük önemini vurgulayarak, Kudüs'ün tarihi ve manevi önemine değindi. Ayrıca, siyonist İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımını ve işgalini kınayan Ünsal, Müslümanların bu zulme karşı mücadele etmeleri gerektiğini belirtti.

Açıklamada ayrıca, siyonist rejim istihbaratına bilgi sağladığı tespit edilen ve "Köstebek-3" operasyonu kapsamında gözaltına alınan 8 kişiden 2'sinin tutuklandığına dikkat çekildi. Bu kişilerin Mossad ile bağlantılı oldukları ve Türkiye'deki bilgi toplama faaliyetlerinde bulundukları belirtildi.

Basın açıklaması, Ramazan ayının manevi atmosferinde Dünya Kudüs Günü'nü anmak ve işgal altındaki Filistin'e destek vermek amacıyla düzenlendi.