Abone Ol

Diyarbakır'da sağanak acıya dönüştü! Ağıla düşen yıldırım 21 koyunu telef etti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Mollaali köyünde gece saatlerinde etkili olan sağanak sırasında bir ağıla yıldırım düştü.

Diyarbakır'da sağanak acıya dönüştü! Ağıla düşen yıldırım 21 koyunu telef etti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Mollaali köyünde dün gece meydana gelen olay, bölgeyi yasa boğdu. Mevsimsel değişikliklerin etkisiyle bölgede etkili olan sağanak yağış ve şiddetli rüzgar, geç saatlerde beklenmedik bir faciayı beraberinde getirdi.

Köyün ileri gelenlerinden birine ait ağıl, şimşeklerin aydınlattığı karanlıkta hedef alındı. Yıldırımın isabet ettiği anda ağılda bulunan küçükbaş hayvanlar büyük tehlike atlattı ancak sürünün önemli bir bölümü kurtarılamadı.

21 hayvanı telef olan besici gözyaşlarını tutamadı

Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde, yıldırımın etkisiyle 21 koyunun telef olduğu tespit edildi. Yılların emeğiyle büyütülen hayvanların bir anda kaybedilmesi, sahibini derin bir sarsıntıya uğrattı. Sabahın erken saatlerinde ağıla gelen sahip, karşılaştığı manzara karşısında büyük üzüntü yaşadı.

Tarımsal faaliyetlerin ve hayvancılığın geçim kaynağı olduğu Çınar ilçesinde, doğal afetlerin tarımsal üretime verdiği zararlar endişe yaratıyor. Özellikle küçükbaş hayvancılıkla geçinen aileler için bu tür kayıplar ekonomik açıdan telafisi güç durumlar oluşturuyor.

Yetkililer devreye girdi

Hayvanlarının telef olduğunu gören sahip, durumu hemen ilgili kurumlara bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, incelemelerde bulunarak kayıpları resmi olarak tespit etti. Yetkililer, çiftçiye gerekli yönlendirmeleri yaparken, olayla ilgili rapor tutuldu.

Bölgede son günlerde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına uyarıları sürerken, üreticilerin olumsuz hava koşullarına karşı alabilecekleri önlemler de gündeme geldi. Meteoroloji yetkilileri, benzer olayların yaşanmaması için çiftçileri uyarmaya devam ediyor.