Görsel Haber- Diyarbakır’da halk arasında “Filozof Ramazan” olarak bilinen Ramazan Pişkin, çocukluğundan beri İslam’ı araştırıp, dini kitaplar okuyarak bilgi birikimini arttırdı.

Çevresinden 'deli' damgası yemesine rağmen, Filozof Ramazan, hiç kimseyi umursamadan yıllarca süren araştırmalarına devam etti.

Ulu Cami’de vatandaşlara anlattığı bilgileriyle Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri haline gelen Ramazan Pişkin, sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

Ancak, Filozof Ramazan lakaplı Ramazan Hoca, İstanbul Fatih'te bir iş yerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada bıçaklanarak ağır yaralandı. Hayatını kaybeden Filozof Ramazan için polis, çalışma başlattı.

RAMAZAN HOCA (RAMAZAN PİŞKİN) HAYATI
Filozof Ramazan olarak bilinen Ramazan Pişkin, genç yaşlardan itibaren Ulu Cami'de edindiği bilgileri Diyarbakır halkına aktarmaya başlamış, kısa sürede şehrin sembol isimlerinden biri olmuştur. Ancak, Diyarbakır'ın sevilen simalarından biri olan 'Ramazan Hoca', akıl sağlığıyla ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle bir dönem Elazığ Fetih Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü'nde tedavi görmüştür.

Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı Sakarya'da Makarna Fabrikasında Patlama: 20 Yaralı

Ayrıca, Diyarbakır'ın tarihi Ulu Camii'nde yıllardan beri ücretsiz olarak hizmet veren ve İslam'ı ziyaretçilere anlatan Ramazan Pişkin, 47 yaşında bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir.

Haber Merkezi

Editör: Ömer Faruk