Haber Merkezi - Sadullah Aydın, yazısında İslam dünyasının tarihindeki çeşitli kurtuluş savaşlarını hatırlatarak, günümüzdeki liderlerin Amerika ve Batı'nın etkisi altında hareket ettiğini öne sürdü. Özellikle Filistin'deki Gazze direnişi sırasında, bölgedeki yönetimlerin Amerika ve Batı'yla iş birliği yaparak kendi halklarına ihanet ettiğini savundu.

Yazar, Filistin halkının yaşadığı zorluklar karşısında Müslüman ülkelerin yetersiz kaldığını ve birçok liderin Siyonist rejimle iş birliği yaparak kendi çıkarlarını koruduğunu ifade etti. Aydın, Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün ve diğer Arap ülkelerinin, Amerika ve Batı'nın yanında yer alarak bölgede yaşanan zulme karşı suskun kaldığını dile getirdi.

Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler Üçüncü Dünya Savaşı Tehlikesi: İran ve İsrail Arasındaki Gerilimler

Aydın, İslam dünyasının liderlerini eleştirirken, gerçek bir kurtuluş savaşına ihtiyaç olduğunu ve bu savaşı verecek olanların mümin nesiller olduğunu vurguladı. İslam dünyasının kendi özgürlüğü için mücadele etmesi gerektiğini belirten yazar, buna liderlerin de katılması gerektiğini ifade etti.