Doktorlar, Çemberlitaş'ta bulunan 2. Abdülhamit Han Türbesi önünde toplanarak Sultanahmet Meydanı'na kadar sessizce yürüdü. Burada düzenlenen basın açıklamasında, İsrail'in Filistin topraklarında işlediği suçlara ve Gazze'deki duruma dikkat çekildi. Grup adına açıklama yapan Dr. Furkan Kurşun, İsrail'in Filistin halkına yönelik suçlarına ve saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi.

Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor. Saadet Partisi’nden İsrail’e Sert Tepki: "Ateşi Bölgeye Yayma Amacıyla Hareket Ediyor.

Açıklamada, İsrail'in sadece Filistin halkına karşı değil, bütün insanlığa karşı suçlu olduğu vurgulandı. Ayrıca, Gazze'deki sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına ve direnişlerine vurgu yapılarak, tutuklanan ve işkencelere maruz kalan sağlık çalışanlarının özgürlüklerine kavuşmaları talep edildi.

Doktorlar, sağlık çalışanları olarak Gazzeli meslektaşlarına desteklerini ifade ederken, uluslararası yardım kuruluşlarına ve hükümete çağrıda bulunarak Gazzeli sağlık çalışanlarıyla birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirttiler. Ayrıca, tutuklanan hekimlerin ve yıkılan hastanelerin isimleri basın kuruluşlarıyla paylaşıldı ve sürecin takip edileceği ifade edildi.

Doktorlar, ayrıca dünya genelindeki hekimleri, sağlık çalışanlarını ve vicdan sahibi insanları Filistin'e destek olmaya ve "Sessiz Yürüyüş" eylemlerine katılmaya davet etti.

Editör: Ömer Faruk