Doğru Haber Yazarı Esma Akbalık: İyilik ve Adalet İçin Var Olanlara Selam! Doğru Haber Yazarı Esma Akbalık: İyilik ve Adalet İçin Var Olanlara Selam!

Görsel Haber - Turan'ın gözlemlerine göre, bilimsel diye yutturulan ancak aslında bir pazarlama hilesi olan ahlak anlayışı, toplumu adeta felakete sürüklüyor.

Dr. Abdulkadir Turan'ın sarsıcı analizine göre, küresel küfür, geçmiş yüzyılda ahlakın çöküşünü ilan etti. Psikoloji ve sosyoloji maskesi altında yapılan duyuruların aslında birer pazarlama stratejisi olduğunu vurgulayan Turan, malın niteliğinden çok kazancın ön planda olduğu, kuralsız ve laik bir pazarlama anlayışının hüküm sürdüğü bir ortamın oluştuğunu belirtti.

Ahlaksızlığın birey ve toplum için bilinen bir bedeli olduğunu dile getiren yazar, toplumun çöküşe sürüklendiğini, bireyin mahcubiyet içinde tükendiğini vurguluyor. Turan'a göre, ahlaksızlaşan toplumlar, kapitalist sistemle birlikte zenginleşirken, bu zenginliğin bireylerin köleleşmesine neden olduğu bir gerçeklikle yüzleştirdi.

Reklamların ahlaksızlığı mutlulukla eşleştirdiği eleştirisini getiren Turan, insanların ahlaki değerlerini satıp karşılığında sadece bir illüzyon olan mutluluğu aldıkları bir formülün propagandasının yapıldığını iddia ediyor. Günümüzdeki uzmanların, "mutluluk bilimi" adı altında gerçek mutluluğu öğretmekten uzak olduklarına vurgu yaparak, insanların manipüle edildiğini belirtti.

Turan, insanlığın büyük bir kısmının bu yanıltıcı "mutluluk" öğretisine uyduğunu ve birçok kişinin bu nedenle mutsuz olduğunu düşündüğünü dile getiriyor. Çözüm olarak ise aklı ve iradeyi kullanarak Yaradan'a teslim olmayı önerdi.

Editör: Ömer Faruk