Güncel

DSİ Yatırımlarıyla Yalova Canlanıyor: 558 Milyon TL'lik Projeler Değer Katıyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Yalova'ya gerçekleştirdiği su yapıları yatırımlarıyla şehrin değer kazanmasına katkı sağlıyor. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 21 yılda Yalova'ya 558 milyon TL değerinde 16 tesis inşa ettiklerini ve bu yatırımların devam edeceğini belirtti.

Abone Ol

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Yalova'ya yapılan su yapıları yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu. Balta, "Son 21 yılda Yalova'da inşa ettiğimiz 2 sulama tesisi ile 6 bin 860 dekar tarımsal araziyi sulamaya açarak yıllık 51 milyon 450 bin TL zirai gelir artışı sağladık" dedi. Ayrıca Yalova'ya 2 baraj ve 1 yeraltı depolaması kazandırdıklarını ifade eden Balta, 16 adet tesis ile toplamda 558 milyon TL değerinde yatırım gerçekleştirdiklerini belirtti.

DSİ'nin taşkın koruma tesisleri ile Yalova'da taşkın riskini azalttığını vurgulayan Balta, 9 adet tamamlanan taşkın koruma tesisi ile şehir merkezi, 13 yerleşim yeri ve 1.467 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını belirtti. Ayrıca arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme projeleri kapsamında Yalova'da 1 adet iş tamamlandığını ve toplam 16 bin 910 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını açıkladı.

Balta, projelerin ekonomik geliri artıracağını, milletin refah düzeyini yükselteceğini ve Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacaklarını belirterek, DSİ olarak projelerini hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.