Doha'da bulunan genel merkezde düzenlenen basın toplantısına Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Genel Sekreter Ali Muhammed es-Sallabi ve birçok ilim adamı ile akademisyen katıldı. Genel Başkan Karadaği'nin açıklamasında, İsrail'in 118 gündür yoğun saldırılarını sürdürdüğü abluka ve işgal altında bulunan Gazze'deki duruma dikkat çekildi.

Yeşilyurt Kent Konseyi'nin Düzenlediği Seminere Kadınlardan Yoğun İlgi Yeşilyurt Kent Konseyi'nin Düzenlediği Seminere Kadınlardan Yoğun İlgi

Bildiride, "Filistin halkının özgürlükleri için savaştığı ve bir kahramanlık ve kurtuluş destanının yazıldığı bugünlerde tüm dünyayı Gazze ve Filistin'de yaşanan acı olaylara karşı ses vermeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı. İslam dünyasının birçok ülkesinde "Dünya Kudüs Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceğine dikkat çekilen bildiride, tüm Müslümanlardan konuya duyarlılık göstermeleri bekleniyor.

Ayrıca, "İşgal altındaki Kudüs'ün ve İslam'ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü, Gazze'nin tüm dünyadan soyutlanarak maruz bırakıldığı baskı ve tecridin bir an önce son bulması ve ablukanın kaldırılması için tüm insanlığı maddi ve manevi desteğe çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. Dünya Kudüs Haftası kapsamında 2-9 Şubat tarihlerinde kılınacak cuma namazlarında hutbelerde Kudüs'e vurgu yapılması ve Kudüs ile Aksa meselesinde özgür dünya tarafından destek talep edilmesi, adaletin sağlanması adına barışçıl yürüyüşler düzenlenmesi çağrısında bulunuldu. Bildiride ayrıca, "Kudüs size sesleniyor, Mescid-i Aksa size sesleniyor, hala yıkıntıların altında bulunan Gazzeli çocuklar tüm dünyanın vicdanına sesleniyor. Cuma namazı sonrası işgalci İsrail rejimine karşı tüm dünyada meydanları doldurmaya ve işgale karşı protestolara katılmaya çağırıyoruz." denildi.