Dünya Müslüman Âlimler Birliği'nin 6. Genel Kurulu, dün Katar'ın başkenti Doha'da başladı. 80'den fazla ülkeden 2 bini aşkın alim, düşünür ve akademisyen, birliğin bu önemli etkinliğine katılım gösterdi.

Birliğin kurucularından olan ve Genel Sekreterliği yürüten Ali Muhyiddin el-Karadaği, bugün birliğin başkanlığına seçildi. El-Karadaği'nin bu göreve seçilmesi, kongreye katılanların yüzde 91'i tarafından desteklenerek gerçekleşti.

Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı Sakarya Hendek’te Fabrika Patlamasında Acı Haber: 1 Ölü, 30 Yaralı

İTTİHADUL ULEMA'dan bir heyetin de katıldığı kongre, Molla Enver Kılıçaslan'ın liderliğindeki İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı tarafından önemli bir hediye ile taçlandırıldı. Kılıçaslan, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanlığı'na seçilen Prof. Dr. Ali Karadaği'yi tebrik ederek Kubbetu's-Sahra maketi hediye etti.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, 57 ülkeden on binlerce âlim ve düşünürü bünyesinde barındırarak İslami kimliği koruma ve iç-dış tehditlere karşı önlemler alma misyonunu sürdürüyor. 2004 yılında kurulan birlik, İslam'ın uygulamalarını her çağ ve mekana uygun olarak devam ettirme hedefini güdüyor. Merkezi 2011 yılında Dublin'den Katar'ın başkenti Doha'ya taşınan birlik, şimdiye kadar farklı başkanlar tarafından yönetilmiş ve 2022'de Prof. Dr. Ahmed er-Raysuni'nin istifasının ardından Ali Muhyiddin el-Karadaği başkanlığa seçilmiştir.

Editör: Ömer Faruk