Güncel

Düzce'nin Kadın Terzileri, Gazze İçin Seferber Oldu

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi, Gazze'deki Siyonist saldırıların hedefi haline gelen kadın ve çocuklara yardım eli uzatmak amacıyla etkileyici bir projeye imza atıyor.

Abone Ol

Bu kapsamda, Halk Eğitim Merkezi'nde dikiş-nakış kurslarına katılan 120 kadın kursiyer, Filistinliler için özel olarak tasarlanan giyim ürünlerini dikerek bir dayanışma örneği sergiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün başlattığı insani yardım projesi, ülke genelinde 31 olgunlaşma enstitüsü ve yaklaşık 1000 halk eğitim merkezi ile eş zamanlı olarak hayata geçiriliyor. Proje kapsamında Filistinli ailelere yönelik battaniye, polar içlik, iç çamaşırı, yeni doğan seti, eşofman takımı gibi temel giyim ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor.

Gölyaka Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Sinan Kahraman, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün belirlediği ihtiyaç listesi doğrultusunda çalışmalara hız verdiklerini ifade etti. Kadın kursiyerlerin gönüllülük esasıyla projeye dahil olduğunu vurgulayan Kahraman, "Mazlum Filistin halkı çok büyük sıkıntılar çekiyor. Onların yaşadığı zorlu süreci hafifletebilmek adına bu çalışmalara gönüllü olarak katılmak, bizim için büyük bir onur." dedi.

Bu anlamlı projenin, Gazze'deki kadınlar ve çocuklar için bir nebze olsun umut kaynağı olması bekleniyor. Kadın terzilerin emeğiyle hazırlanan giyim ürünleri, Filistinli ailelere ulaştırılarak dayanışma ve yardımlaşma ruhunun pekiştirilmesine katkı sağlayacak.