Ehliyet alacaklar dikkat: Sistem değişiyor

Ehliyet sınavlarında ezbere dayalı sabit parkurların kaldırılarak serbest güzergah ve gerçek trafik koşullarına geçileceği öne sürüldü.

Ehliyet alacaklar dikkat: Sistem değişiyor

Sürücü belgesi alma sürecinde önemli değişiklikler yapılacağı öne sürüldü. Dünya gazetesinin haberine göre direksiyon sınavlarında adayların önceden ezberlediği sabit güzergahlar kaldırılarak gerçek trafik koşullarını esas alan “serbest güzergah” sistemine geçilecek.

Yeni sistemin kademeli olarak uygulanacağı, adayların akan şehir içi trafikte farklı güzergahlarda değerlendirileceği belirtildi. Sınav sırasında çevre yoluna çıkılması, belirlenen azami hıza ulaşılması ve alışveriş merkezi otoparkı gibi alanlara giriş-çıkış yapılması da planlanan kriterler arasında gösterildi.

Gerçek araçların arasına park edecekler Habere göre paralel park uygulaması dubalar arasında değil, gerçek araçların bulunduğu alanlarda gerçekleştirilecek. Böylece adayların yalnızca sınav parkurundaki hareketleri ezberlemesi yerine günlük trafikte karşılaşabilecekleri şartlara hazırlanması hedefleniyor.

Eskişehir’de sürücü kursu yetkilisi Salih Er, direksiyon sınavının yaklaşık bir saate, zorunlu direksiyon eğitiminin ise 24 saate çıkarılacağını belirtti.