Türkiye genelinde devam eden olumsuz ekonomik koşullar, çeşitli bölgelerde tüketici ürünlerine art arda zam yapılmasına neden oluyor. Aydın'ın Efeler ilçesinde, geleneksel içeceklerden çaya uygulanan zam sonrasında çay ocaklarında 9 TL'ye, kahvehanelerde ise 10 TL'ye satılacak.

Kahveciler Odası, çay ocakları ve kahvehanelere yeni fiyat listesini ileterek, Haziran ayından bu yana çay ocaklarında 6,5 TL olan çayın fiyatını 9 TL'ye, kahvehanelerde ise 7 TL olan çayın fiyatını 10 TL'ye yükseltti. Türk kahvesi ise çay ocaklarında 20 TL, kahvehanelerde ise 25 TL olarak belirlendi.

Bakan Bayraktar Cevapladı: Doğalgaza Zam Gelecek mi? Bakan Bayraktar Cevapladı: Doğalgaza Zam Gelecek mi?

Çay ocağı işletmecisi Halil Tülü, artan maliyetler nedeniyle çay ve kahve fiyatlarında bir artış yapıldığını belirtti. Yeni fiyat listesine göre çay ocaklarında 6,5 TL olan çayın fiyatı 9 TL'ye, kahvehanelerde ise 7 TL'den 10 TL'ye yükseldi. Tülü, maliyetlerdeki artışa uyum sağlamak zorunda olduklarını belirterek, "Maliyetlerdeki artışa rağmen, çay ve kahve fiyatlarını artırmak istemiyoruz. Ancak, artan maliyetlere uyum sağlamak zorundayız çünkü biz de geçimimizi bu işten sağlıyoruz." şeklinde açıklamada bulundu.

Editör: Ömer Faruk