Nvidia'nın Yapay Zeka Çip Pazarındaki Liderliği Tehlikede: Rakipler Kapıyı Çalıyor Nvidia'nın Yapay Zeka Çip Pazarındaki Liderliği Tehlikede: Rakipler Kapıyı Çalıyor

Haber Merkezi - Telepati adını taşıyan çip, demans, felç, körlük gibi hastalıkların tedavisinde devrim yaratmayı hedefliyor.

Elon Musk, ABD merkezli nöroteknoloji şirketi Neuralink'in en yeni başarısını duyurarak, beyin çipinin ilk insan üzerinde uygulandığını paylaştı. Musk, çipin sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulayarak, iyileşme sürecinin umut verici olduğunu ifade etti.

Telepati adını taşıyan Neuralink çipi, demans, omurga hasarları, felç, körlük, parkinson gibi nörolojik hastalıkların tedavisinde kullanılacak. Musk, çipin sadece düşünce gücüyle telefon, bilgisayar ve diğer cihazları kontrol edebilme yeteneğine sahip olduğunu belirtti.

Musk, çipin ilk kullanıcılarının uzuvlarını kullanma yeteneğini kaybetmiş bireyler olacağını söyleyerek, örneğin Stephen Hawking'in bu teknoloji sayesinde daha hızlı iletişim kurabileceğini öne sürdü. Neuralink'in amaçları arasında felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmek ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak bulunuyor.

Neuralink, beyin çipi projesini insanlar üzerinde test etmek için 2023 yılında ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden onay almıştı. Daha önce maymun ve domuzlar üzerinde başarılı bir şekilde test edilen çip, beyindeki sinyalleri anlayarak cihazlara iletebiliyor. Musk ve Neuralink ekibi, beyne yerleştirilecek çiplerle Alzheimer, demans ve parkinson gibi hastalıkları tedavi etmeyi hedefliyor.