Ekonomi

Emeklilere Seyyanen Zam Müjdesi! SGK Uzmanı Ali Tezel Net Rakam Verdi

SGK uzmanı Ali Tezel, emeklilere seyyanen zam müjdesini duyurdu. Detaylar haberimizde!

Abone Ol

Haber Merkezi - Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) uzmanı Ali Tezel, yaklaşık 14 milyon emekliyi ilgilendiren önemli bir açıklama yaparak, seçim öncesi seyyanen zam müjdesini verdi. Önümüzdeki hafta itibarıyla emeklilerin hesaplarına yatacak olan zam farklarıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları, Ocak 2024'ten itibaren refah payıyla birlikte yüzde 49.25 artacak. Bu güncellemeyle birlikte en düşük emekli aylığı 10 bin lira seviyesine çıkacak.

Kök aylıkların da tekrar hesaplanacağı bu güncelleme, birçok emeklinin maaşında önemli bir artışa neden olacak. Örneğin, 6 bin 900 lira kök aylığına sahip bir emeklinin aylığı, yeni zamla birlikte 10 bin 298 liraya yükselecek. Benzer şekilde, kök aylığı 7.500 lira olan bir emeklinin aylığı da 11 bin 193 liraya çıkacak. Ancak, 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı alan emeklilerin mevcut durumları korunacak ve 10 bin TL aylık almaya devam edecekler.

Bu güncelleme sonrasında, emekliler arasında bazı kesimlerin bu düzenlemeden yararlanamaması, birçok kişiden tepki aldı. Seyyanen zam konsepti ise 8 bin TL üzerindeki emekli aylıklarına yapılacak ve 15 bin TL olan açlık sınırını aşmayı hedefleyecek. SGK uzmanı Ali Tezel, canlı yayında yaptığı açıklamada, seyyanen zammın gerçekleşmesi konusunda olasılık bulunduğunu belirtti. Tezel'e göre, seyyanen zammın gerçekleşme olasılığı, mevcut iktidarın yerel seçimlere ve özellikle İstanbul'a verdiği öneme bağlı.