Haber Merkezi - Emekliler, bu yıl toplamda 1500 TL ek ikramiye alacaklar. İzmir Büyükşehir Belediyesi de kent genelindeki 25 bin emekliye aynı tutarda bir bayram ikramiyesi verecek. Hükümet, memur emeklilerinin ardından SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de zam oranını yüzde 49.25'e çıkardı. Bu zam kararı ile en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlendi. Ancak, yüksek enflasyon ve yaşam maliyetindeki artışlar nedeniyle emeklilerin beklentilerini karşılamayan bu zammın ardından gözler bayram ikramiyesine çevrildi.

Hükümet tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesi 1500 TL olacak. Bu adım, milyonlarca emeklinin Ramazan ve Kurban Bayramı'nda ekonomik olarak rahatlamasını amaçlıyor. Özellikle beklentileri karşılamayan zammın ardından gelen bu ikramiye, emekliler arasındaki umutları canlandırdı.

Et ve Süt Ürünlerinde Şok Zam! Fiyatlar Neredeyse İkiye Katlandı Et ve Süt Ürünlerinde Şok Zam! Fiyatlar Neredeyse İkiye Katlandı

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi de kent genelindeki 25 bin emekliye 1500 TL'lik bayram ikramiyesi vereceğini duyurdu. İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli emeklilerimiz, 2024’te de sizinleyiz. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500 TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yükü biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize" ifadelerine yer verdi.

Editör: Ömer Faruk