Güncel

Erbaş: Vatandaşlarımızın hac ibadetlerini hakkıyla yerine getirebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz

2024 Yılı Hac Protokolü sonrası Mekke’de değerlendirmelerde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Vatandaşlarımızın hac ibadetlerini hakkıyla yerine getirebilmeleri ve bu fırsatı en ideal şekilde değerlendirebilmeleri için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Abone Ol

Suudi Arabistan'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 Yılı Hac Organizasyonu'na dair görüşmeler için Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er-Rabia ile imzaladıkları protokol sonrası Mekke'de açıklamalarda bulundu.

Erbaş, dün Cidde'de gerçekleştirdikleri görüşme hakkında bilgi vererek, "Bu ziyaret ve protokolün, 2024 Hacı adayları için hayırlı sonuçlara vesile olmasını umuyoruz." dedi.

Hac ve umre organizasyonlarının detaylı bir planlama, büyük bir tecrübe ve özverili bir çalışma gerektirdiğini belirten Erbaş, "Türkiye olarak, hac ve umre hizmetlerinde önemli bir tecrübeye sahibiz. Ülkemizde ve kutsal bölgelerde güçlü bir organizasyon ağı bulunmakta. Hacılarımıza ve umrecilere daha iyi hizmet sunabilmek için her yıl kendimizi yenilemeye, hizmet imkanlarımızı geliştirmeye çaba gösteriyoruz." şeklinde değerlendirmede bulundu.

Ülkeler arası koordinasyonun ve işbirliğinin hac organizasyonunun başarısında kritik bir rol oynadığını vurgulayan Erbaş, "Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki doğru, sağlam ve etkili iletişim memnuniyet verici. Geçtiğimiz gün Cidde'deki görüşmemizde, bu tarihi bağın ve iş birliğinin daha da güçlenmesi için kararlı olduğumuzu teyit ettik." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı ile gerçekleştirdikleri görüşmede 2023 umre organizasyonlarını, 2024 Hac organizasyonu hazırlıklarını ve hac kontenjanlarının gözden geçirilmesi talebini de değerlendirdiklerini belirten Erbaş, "Türkiye'nin 83 bin 430 olan kontenjanının artırılması talebinde bulunduk." dedi.

Erbaş, 2024 Hacı adaylarının kayıt işlemlerinin devam ettiğini ve bu işlemlerin e-devlet üzerinden ya da Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu tercih edenler için müftülükler aracılığıyla gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Hac ibadetinin inanç, ahlak ve değerler açısından bireysel ve toplumsal hayata derin etkileri olduğunu belirten Erbaş, "Hacı adaylarımızın bu kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmaları için yoğun bir eğitim programı yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, hacı adaylarının eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Erbaş, "Bu eşsiz ibadeti en iyi şekilde yerine getirebilmek için tüm boyutlarıyla öğrenmelerini ve anlamalarını tavsiye ediyorum." dedi."